HOTEL TOLO, Argolida Greece - Perfect for summer holidays Tolo, weekend breaks and groups

Το Ξενοδοχείο Τολό βρίσκεται στο χωριό Τολό, 10 λεπτά από την ιστορική πόλη του Ναυπλίου Αργολίδας στην Πελοπόννησο

Τολό
Το Τολό είναι ένα οργανωμένο θέρετρο που εξυπηρετεί επισκέπτες από όλο τον κόσμο για πολλά χρόνια για τις καλοκαιρινές διακοπές και ως βάση για να επισκεφθείτε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου.
Λίγο μακρύτερα από την παραλία Ψιλή Άμμος του Τολού βρίσκεται ο βράχος της Αρχαίας Ασίνης και ο όρμος του Καστρακίου, το λιμάνι από το οποίο τα πλοία έφυγαν για τον Τρωικό πόλεμο, όπως αναφέρει και ο Όμηρος στην Ιλιάδα. Απέναντι από τις ανασκαφές στο λόφο "Μπαρμπούνα" έχουν βρεθεί και μυκηναϊκοί τάφοι.

Ναύπλιο
Σε απόσταση μόλις 10 χλμ, είναι το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδα μετά την επανάσταση, και η πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας. Μια μαγική πόλη, κοσμοπολίτικη και γεμάτη ιστορία, με ιστορικά μνημεία, μουσεία και κάστρα (Παλαμήδι, Ακροναυπλία και το Μπούρτζι) προσελκύει επισκέπτες όλο το χρόνο.

Άργος
Άργος βρίσκεται μόλις 20 λεπτά από το Τολό και είναι η αρχαιότερη συνεχώς κατοικημένη πόλη στην Ευρώπη. Αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν γίνει και είναι εμφανείς σε πολλά σημεία της πόλεως, τα μουσεία και η τοπική αγορά προϊόντων (η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και Σάββατο), παρασύρουν τον κόσμο σε αυτό το εμπορικό κέντρο του νομού Αργολίδας.

Ο Νομός Αργολίδας
Ο νομός Αργολίδας είναι η πατρίδα σε μερικά από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία του κόσμου, Αρχαίες Μυκήνες (υπεύθυνος για μια ολόκληρη εποχή), το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και του ναού του Ασκληπιού και ο δικτυακός τόπος της UNESCO Αρχαία Τίρυνθα (Τίρυνθα). Υπάρχει πληθώρα αρχαιολογικών θησαυρών λιγότερο γνωστών στο ευρύ κοινό διάσπαρτα σε όλη την Αργολίδα και οι επισκέπτες είναι σε θέση για να εξερευνήσουν την ιστορία γύρω από κάθε γωνία. Επίσης, επισκεφθείτε την παλαιότερη πυραμίδα στην Ελλάδα (φημολογείται ότι είναι αρχαιότερες και από τις πυραμίδες της Γκίζας) μόλις σε μικρή απόσταση από το Τολό, στο χωριό του Ελληνικού. Στην περιοχή της Νέας Επιδαύρου μπορείτε να επισκεφθείτε ένα αναπαλαιωμένο ελαιοτριβείο και οι επισκέπτες καλούνται να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στο να παρασκευάσουν παραδοσιακό ζυμωτό ψωμί και τα μπισκότα. Η Παλαιά Επίδαυρος βρίσκεται πάνω στη θάλασσα και είναι ένας γοητευτικός προορισμός για μονοήμερη εκδρομή και γεύμα στο λιμάνι, όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει θαλαμηγούς και σκάφη να πλέουν μέσα και έξω από το λιμάνι.

Η χερσόνησος της Πελοποννήσου
Η χερσόνησος της Πελοποννήσου βρίσκεται νοτιοδυτικά της Αθήνας και χωρίζεται από την ηπειρωτική Ελλάδα μόνο από τον Ισθμό της Κορίνθου. Μια τεράστια έκταση, η Πελοπόννησος διαθέτει ποικίλο μορφολογικό ανάγλυφο με τα ψηλά βουνά στα κεντρικά και όρμους, κόλπους και τις όμορφες παραλίες γύρω από την μεγάλη της ακτογραμμή. Αποτελείται από 7 νομούς, Αργολίδας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα για να δείτε στην Αρχαία Ολυμπία, σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων, τη Βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά, τη Μονεμβασιά (ο Ελληνικός Βράχος του Γιβραλτάρ), η Αρχαία Κόρινθος, η Ακροκόρινθος, η Αρχαία Νεμέα με τους γνωστούς αμπελώνες, τα Καλάβρυτα, τη Μεγαλόπολη και την περιοχή της Μάνης. Η Πελοπόννησος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την νεότερη ιστορία της Ελλάδας από την έναρξη του πολέμου της Ανεξαρτησίας το 1821, σε όλη τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης κατά του τουρκικού ζυγού και στη συνέχεια πάλι κατά τη διάρκεια των παγκοσμίων πολέμων έναν αιώνα αργότερα έχοντας να επιδείξει πολλά τέτοια ιστορικά μνημεία. Τα γραφικά χωριά της Αρκαδίας Δημητσάνα, Στεμνίτσα Καρύταινα και έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορία και αξίζει να τα επισκεφτείτε. Είμαστε επίσης σε θέση να οργανώσουμε εκδρομές με ξεναγό στην Πελοπόννησο και την Αθήνα για γκρουπ και την παροχή συμβουλών σχετικά με τον καλύτερο τρόπο για να δείτε τα αξιοθέατα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι επίσης διαθέσιμη και διοργανώνονται από τοπικές εταιρείες για λογαριασμό σας.