ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΛΟ, Αργολίδα - Πληροφορίες για το Τολό

Παλιό ψαροχώρι, εκτείνεται κατά μήκος μιας όμορφης αμμουδιάς και κατοικείται από ιδιαίτερα φιλόξενους κατοίκους Μόλις 10 χλμ από το Ναύπλιον, την ωραιότερη πόλη και πρώτη πρωτεύουσα της Νεότερης Ελλάδας, με τα πολλά ιστορικά μνημεία, το Τολό κατοικήθηκε από Κρήτες αγωνιστές με απόφαση του Α΄ Κυβερνήτη Ι.Καπποδίτρια με το όνομα Δήμος Μινώα. To Toλό σήμερα είναι αναγνωρίσιμο σε όλη την Ευρώπη. Διαθέτει 7.500 κλίνες σε όλες τις κατηγορίες οργανωμένων ξενοδοχειακών μονάδων και άρτια εξοπλισμένων διαμερισμάτων. Στην παραλία προσφέρονται σχεδόν όλα τα θαλάσσια σπορ, καθώς και ομπρέλες, ξαπλώστρες και θαλάσσια παιδική χαρά.

Οι παραδοσιακές ψαροταβέρνες που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας, προσφέρουν ντόπια θαλασσινά και παραδοσιακά Ελληνικά πιάτα. Επίσης εστιατόρια και από άλλες Διεθνείς κουζίνες και ντόπιες ψησταριές υπάρχουν σε αφθονία. Για τους νεότερους, η νυχτερινή ζωή θα τους ενθουσιάσει. Μπαράκια και Disco προσφέρουν διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ξανθιά αμμώδης παραλία με καθαρή και ζεστή θάλασσα σε ένα όρμο που τον περικλείουν το κάστρο της Αρχαίας Ασίνης, τρία πράσινα νησάκια και οι Σπέτσες πιο μακριά. Σύγχρονο τουριστικό κέντρο με πλήρη κάλυψη όλων των απαιτήσεων και αναγκών του σύγχρονου τουρισμού. Οργανωμένες παραλίες με θαλάσσια σπόρ, ποδήλατα και μικρά σκάφη για επίσκεψη στα κοντινά νησάκια για κολύμπι και πικ-νικ.

Σημεία αναφοράς το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στην κορυφή του Δασκαλιού ένα μικρό νησάκι κρυμμένο πίσω από τη Νήσο Ρόμβη. Στο Δασκαλιό, την περίοδο της Τουρκοκρατίας, λειτουργούσε σύμφωνα με την παράδοση ιερατικό κρυφό σχολειό για τα παιδιά των ψαράδων της γύρω περιοχής. Σήμερα το Δασκαλιό παραμένει μαγευτικό και προκαλεί επισκέπτες, είτε για προσκύνημα στο ξωκλήσι είτε για θαλάσσια μπάνια και εξερεύνηση.

Δημόσιες υπηρεσίες, πυκνή λεωφορειακή σύνδεση με Ναύπλιον, θαλάσσια σπόρ, καταδύσεις, νυκτερινή ζωή, επιχειρήσεις με υψιλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών, το κλίμα και η ατμόσφαιρα, κάνουν το Τολό, «ευχάριστο και φιλόξενο».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σημείο αναφοράς κάθε χρόνο είναι η Μεγάλη Παρασκευή, όπου η περιφορά του Επιταφίου γίνεται και μέσα από τη θάλασσα. Επίσης, η αναβίωση του εθίμου του Άη Γιάννη του Κλείδωνα στις 24 Ιουνίου, η Γιορτή του Ψαρά στο τέλος του Σεπτέμβρη, το Καρναβάλι την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και διάφορα άλλα, όπως χορευτικές εκδηλώσεις από το τμήμα παραδοσιακών χορών κάθε Ιούνιο, αγώνες τζετ –σκι κάθε Αύγουστο, Ναυτική εβδομάδα με κτίσματα στην άμμο, θαλασσινούς αθλητικούς αγώνες και γιορτή με παραδοσιακούς χορούς είναι εκδηλώσεις που αξίζει να παρακολουθήσετε.

AROUND TOLO
Μόνο 28 χλμ από το Τολό βρίσκονται τα κλασσικά πολιτιστικά κέντρα των Μυκηνών του Αγαμέμνωνα και 23 χλμ το ΄Αργος, η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, με πλούσιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Σε άλλη κατεύθυνση σε 32 χλμ το Ιερό του Ασκληπιού και το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και το περίφημο Φεστιβάλ Θεάτρου κάθε καλοκαίρι Ιούλιο και Αύγουστο Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.

Οργανωμένες εκδρομές για Αθήνα, Ολυμπία, Δελφούς, Μυστρά, Μυκήνες, Νεμέα και Επίδαυρο. Μονοήμερες κρουαζιέρες με πολυτελή πλοία στα νησιά Υδρα, Σπέτσες, Πόρο, Μονεμβασιά, γεμίζουν με ενδιαφέρον τις διακοπές των επισκεπτών.